FINALE IGJEN!!! 80 – 72

Det begynner å bli en vane for Harstad Vikings å spille finale. Og det klarte de med glans også i år. I en fartsfylt, tett og spennende kamp, der hvert av lagene hadde sine perioder, var det hjemmelaget som kunne glede en fullsatt Harstadhall med en fortjent seier. Men i den vanskelige tredjeperioden holdt det på å gå galt. Det gikk over 6 minutter før Vikings skåret poeng og perioderesultatet 9 – 18 var ikke bra. Men fra slutten av denne perioden og ut kampen viste Jeff Rogers & co hvem som var best. Nå gjenstår bare Asker Aliens før oppdraget er fullført.

Fra første minutt fikk vi en følelse av at Vikings skulle ro dette i land. De styrte kampen fra start og Storm måtte jage hele tiden. Det å måtte jage etter ledende Vikings er tungt både fysisk, og ikke minst psykisk. Jeff Rogers hadde regien og Robertas Bitinas og Bjørn Risshall sto for spektakulære avslutninger. Og de fleste poeng kom etter gode angrep. Men Tromsø Storm skjønte etter hvert hvem de måtte passe på, og både Risshall og Bitinas ble mer anonym etter hvert. Men da sto nye Vikinger frem: Christer Fonnes med fine, og viktige, skudd og med flott innsats defensivt, og Thomas Vangen i en bedre offensiv rolle enn det som har vært vanlig. Mario Woodson holdt god orden, spesielt under egen kurv, og vant returkonkurransen mot Storms gode returtakere.

Men så kom den vanskelige tredjerunden. Vi fryktet en stund at dette skulle bli en reprise på tilsvarende runde i forrige kamp. Da det var 4 minutter igjen av perioden hadde ikke Vikings skåret et eneste poeng. Samtidig hadde Storm skåret 18 ubesvarte poeng fra slutten av andre periode. Ikke rart da at de relativt mange, og høyrøstede, Storm-supportere jublet hemningsløst, mens det ble relativt stille i hallen for øvrig. Skulle dette bli en gjentakelse av kampen i Tromsø? Men tre raske trepoengere fra Fonnes, Bitinas og Rogers bidro til at perioden ikke ble totalt ydmykende.

Derfra og ut viste Vikings styrke igjen. En langt bedre skuddstatistikk enn Storm og returtakning (som Storm har annonsert som sitt domene) fullt på høyde med bortelaget, samt en Jeff Rogers i kjempeform, var det som skulle til. På slutten ble det mye straffeskyting, noe som Vikings behersket fint, uten at Storm klarte å kvittere med tre-poengere. Og da Karvanen måtte ut med 5 feil 20 sekunder igjen, hadde Storm ikke mer ammunisjon igjen.

Harstad Vikings – Tromsø Storm 80 – 72 (23 – 18) (18 – 17) (9 – 18) (30 – 21)

Flest poeng Vikings: Jeff Rogers 28 Bjørn Risshall 13 Robertas Bitinas 12

Flest poeng Storm: Alex Karvanen 21 Anthony Williams 18 Dag Christensen 9

Dagens dommere: Jan Korshavn, Oscar Lindø, John M Hammervold

Posted in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *