Fordel Aliens: 67 – 72

En sterk sluttspurt fra gjestene fra Asker avgjorde den andre finalen mellom de to beste BLNO-lagene. Men de måtte slite for seieren. Vikings var i føringen gjennom mesteparten av kampen og det var først i siste halvdel av siste periode at Asker klarte i komme likt i poeng. Men i det siste minuttet gikk det meste Askers vei og når Bjørn Risshall ble trampet ned ved skuddforsøk på slutten, uten at dommerne reagerte, ble det vanskelig for Vikings i sluttsekundene. Asker Aliens leder nå 2 – 0 i kamper, akkurat det samme som for to år siden når Kongepokalen gikk til Vikings.

Allerede fra start så vi at Vikings hadde bestemt seg for at dette ikke skulle bli noen gjentakelse fra kampen i Vollenhallen. Dessuten skulle de vise publikum at Vikings er et lag som ikke er avhengig av enkeltspillere – Jeff Rogers fravær skulle ikke være avgjørende i dagens kamp. De gikk da også ut i et herlig tempo med tett forsvar og med et strålende angrepsspill. Asker ble tatt litt på sengen og etter halvspilt periode sto det 20 – 8 til Vikings. Men det går opp og ned i basket. Resten av perioden ble uten poeng til Vikings og Asker ble bare 5 poeng etter i perioden.

I andre og tredje periode fulgte lagene hverandre som skygger. Så når lagene skulle starte på siste periode var Vikings fortsatt bare 5 poeng foran. Vi opplevde forøvrig en merkverdighet i kampen, for da tredje periode var halvspilt hadde Asker Aliens bare blitt idømt 1 feil totalt. Enten er Aliens et særdeles rentspillende lag, og selvfølgelig dyktig i forsvar, eller så gikk det kanskje noe for fort for dommerne? I alle fall resulterte det i at hjemmelaget fikk tildelt svært få straffekast.

Robertas Bitinas tok godt vare på jobben som ballfører, med en god vikar i Thomas Vangen. Men det resulterte i at den gode Bitinas alt for sjelden ble spilt åpen for langskudd. Men alt i alt fungerte angrerpsspillet godt og Vikngs kom godt til både under kurven og fra tre-poengslinjen. Men et godt Asker-forsvar gjorde jobben vanskelig for guttene fra nord. I forsvar syntes vi det fungerte vel så godt. Asker måtte skikkelig slite for alle poengene. Hjemmelaget spilte intensivt mann – mann forsvar, noe som resulterte i at ellers treffsikre Asker bare satte 4 tre-poengere.

Kampen var intens og gikk i stort tempo. Så får vi se hvem som tåler dette best med det tette kampprogrammet. Vikings hadde i realiteten bare 6 mann i rotasjonen, så alle fikk kjørt seg skikkelig. Sanel Gabela som var hentet inn som superreserve kom aldri på banen. Aliens hadde flere spillere i rotasjonen. Betyr dette at de står bedre til det tette programmet, eller betyr det at Vikings med dette klarer å hente inn det lille ekstra som skal til for å vinne de tre siste kampene (som i 2006)?

2. finale:
Harstad Vikings – Asker Aliens 67 – 72 (20 – 15) (20 – 21) (13 – 12) (14 – 24)

Flest poeng Vikings: Bjørn Risshall 18 Mario Woodson 17 Robertas Bitinas 12

Flest poeng Aliens: Ronny Karlsen 21 Mustafa Mahnin 17 Stian Mjøs 11

Dagens dommere: John M Hammervoll, Andreas Lind og Jan Henrik Lunde.

Posted in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *